Szerinte az alkotmánybíró tevékeny részese volt a NER-nek, és eddig egy szűk eliten kívül senki nem is tudta, kicsoda ő.


Egy héttel Orbán Viktor után évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc is. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kemény szavakkal bírálta Orbánt és a kormányt is, a miniszterelnökről például azt mondta: „az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként” fog bevonulni a történelemkönyvekbe.

Ugyanakkor szólt a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjéről is. Mint ismeretes, a kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasolják az államfői posztra, hétfőn pedig a Parlament minden bizonnyal meg is szavazza a 67 éves jogászt a posztra.

Gyurcsány szerint azonban Sulyok nem autonóm személyiség. A Dk elnöke egyenesen odáig ment, hogy nem lehet a Magyar Köztársaság elnöke, mert nemcsak elfogadja a jelenlegi hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített a fenntartásában.

Szerinte a nép azért sem akarhatja őt köztársasági elnöknek, mert a legszűkebb eliten túl mostanáig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember.

– fogalmazott a volt miniszterelnök.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!