A DK-elnök azt mondta, két hét alatt hazahoznának 22 milliárd eurót, és pártja Magyarország egyetlen reménye. Azt is elárulta, hogy szerinte miért képes a Fidesz kézben tartani az országot.


Nincs rendben, hogy ugyanolyan adókulccsal adózik az is, akinek 200 ezer forint a fizetése, mint akinek másfél millió - többek között erről beszélt Gyurcsány Ferenc a HVG-nek adott interjújában. A DK elnöke azt mondta, két hét alatt hazahoznának 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, és szerinte pártja Magyarország egyetlen reménye.

Gyurcsány azt is elmondta, sok munkára van szükség ahhoz, hogy az ellenzék meggyőzze a szavazókat, mert „feltorlódtak a gondok”. a DK elnöke szerint a legösszetettebb kihívást a Nyugat általános elfáradása jelenti.

Mert amikor veszélyben érzed magad, bezár­kózol, és az egyszerű válaszokat ígérő megmentőt keresed, így nyílik út az államférfit játszó történelmi, politikai trollok számára.”

Gyurcsány Orbán Balázs korábbi nyilatkozatára utalva azt mondta, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója nemrég elmondta a legmocskosabb titkukat: aki a nyilvánosságot uralja, az uralja az országot.

És azt is tudjuk, hogy a szegénysoron élő ember nem pártot, hanem az államot, a keveset, de biztosat választja” - fejtette ki a pártelnök.

Arra a kérdésre, hogy mi a DK ajánlata, Gyurcsány azt mondta: „mi két hét alatt hazahoznánk azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az ország”.

Az egykori miniszterelnök szerint a közepesen fejlett ország csapdájából úgy nem lehet kitörni, hogy akkumulátorgyárak otthonai leszünk, az akkumulátor biznisz pedig „sivataggá változtathatja az országot”.

Szerinte az oktatásba, az egészségügybe, a tudományba kellene befektetni, az Orbán-kormány viszont legatyásítja ezeket a területeket.

„Pedig ha például meg szeretnénk duplázni a tanárok fizetését, ahhoz mindössze 250 milliárd forint kellene, ha beszámítunk minden, az államhoz visszafolyó közterhet. Ne mondják már, hogy 12 év alatt erre sose telt!”

Az egykulcsos adó kapcsán Gurycsány kifejtette, hogy szerinte nincs rendben, hogy ugyanolyan adókulccsal adózik az is, akinek 200 ezer forint a fizetése, mint akinek másfél millió.

- a mondta a DK elnöke.

Gyurcsány a Demokratikus Koalíció sikere kapcsán azt mondta, hogy annyi szavazójuk van, mint az összes ellenzéki párnak összesen.

„Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció.”

A DK-elnök meglátása szerint a választási rendszer úgy lett kitalálva, hogy két tábornak kell megküzdenie egymással, és szerinte biztos, hogy ennek az ellenzéknek a gravitációs pontja most a DK. Azonban ahogy fogalmazott: a végére az egész tábornak kell két és fél milliósnak lennie.

Gyurcsány azt is kifejtette, hogy a felvilágosodás eszmeiségét hordozó baloldal kopogósan racionális lett, elfeledkezett arról, hogy az ember érzelmi indíttatású lény, míg a jobboldal a lelkiségében lévő erőt, politikai tényezőnek tekinti.

- a mondta a DK elnöke.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!