A volt miniszterelnök Óbudán, a Duna partjától kissé beljebb igyekezett helyt állni.


A Közép-Európa egyes részein már hatalmas bajokat okozó árhullám megállíthatatlanul száguld Magyarország felé, ez pedig nem csak a védekezésben hivatalosan részt vevőket, de a politikusokat is rekordgyorsasággal a gátakra hajtotta.

Orbán Viktor már pénteken szemlét tartott, amit vasárnap megismételt, miután Magyar Péter számtalan fényképen és videón mutatta meg, hogy civilekkel együtt már megkezdte a zsákok pakolását. Emellett Vitályos Eszter kormányszóvivő sem csak sajtótájékoztatót tartott, hanem maga is beállt a védekezésbe.

Ehhez a társasághoz csatlakozott most Gyurcsány Ferenc is. A volt miniszterelnök ráadásul nem közvetlenül a parton, hanem a „hátországban” dolgozott: Óbudán a homokos zsákok megtöltésénél segédkezett.

Néhány társával együtt nagy nyögések közepette próbálták kitolni a járművet a mély sárból, de, ahogy fogalmazott: „Hát, ez így nem nagyon fog menni.”

Gyurcsányt láthatóan nagyon kimerítette a munka, levegőért kapkodva mondta a kamerába: „Segíteni kell, mi is ezt tesszük. És nem tudok mást mondani önöknek sem: ha tudnak akkor segítsenek. Akkor is, ha olyan helyen laknak, ami árvízveszélyes, de akkor is, ha nem, mert menteni kell azt, ami közös, és ilyenkor minden közös.”

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!