A gyűjtést szervező alapítványt egy rendőrnő alapította egy kolléganője halála után, hogy nehéz helyzetbe került rendőrcsaládoknak nyújtson támogatást. Most Kónya Gábor Lajos családjának szeretnének segíteni.


Kónya Gábor Lajos 34 éves kétgyermekes édesapa halt meg szerdán este az esztergomi robbantásban - számolt be róla az RTL Híradó. A férfi hét éve szolgált a terrorelhárítóknál, a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította.

A holttestét csütörtök hajnalra sikerült kiemelni a romok alól.

A ZoNa Alapítvány most gyűjtést indított a hátramaradt kèt pici gyermek részére:

Az alapítványt Kosztolánszkyné Alexa Hajnal, a BRFK Bűnügyi Főosztályának főnyomozója hozta létre, hogy nehéz helyzetbe került rendőrcsaládoknak nyújtson támogatást. A nemes kezdeményezést egy kolléganője betegsége és halála után hívta életre.

- mondta korábban a nyomozó az indulásról. Az alapítvány nevét két kislánya, Zoé és Léna neveinek összevágásából alakította ki.

A robbantásban megsérült, nem intenzív osztályon ápolt rendőröket Pintér Sándor belügyminiszter is meglátogatta a kórházban a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kíséretében.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!