A hírek szerint a negyvenes férfiak erősen ittas állapotban mentek a tófürdőhöz, ahol a szerencsétlen haláleset történt. A búvárok hamar megtalálták az áldozatot, de már nem lehetett segíteni rajta.


Ahogy arról a hétvégén beszámoltunk, egy férfi fulladt a gyömrői tófürdőbe múlt pénteken. A férfi egy háromfős baráti társasággal fürdőzött a bezárt strandon, amikor elmerült. A tűzoltók már csak a holttestét tudták kiemelni.

Az RTL Híradójának beszámolója szerint a gyömrői strandon saját felelősségre akkor is lehet fürdőzni, amikor az hivatalosan nincs nyitva, de ilyenkor nincs a helyszínen úszómester és biztonsági személyzet. A hírek szerint pénteken – amikor a fürdő hivatalosan nem volt nyitva – egy negyven év körüli, erősen ittas háromfős társaság érkezett a tóhoz.

Amikor egyikük nem jött fel a felszínre, azonnal riasztották az önkéntes tűzoltókat, akik percek alatt a helyszínre értek. A csatlakozó búvárok szonárral is keresték a férfit, akit ugyan hamar megtaláltak, de már nem lehetett segíteni rajta.

A mentésben részt vevő Balázs László szerint a tó nem mély és nem is veszélyes, a fürdőző vesztét nem ez okozta.

– fogalmazott a szakember.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!