Végül Péter visszavonta a vallomását, így a története sosem került a nyilvánosság elé.


A papi molesztálások témájával foglalkoztak pénteken az RTL Reggeli című műsorában. A témában egy videóüzenet erejéig megszólalt Szabados Ágnes is, aki egy személyes történetet osztott meg egy áldozattal kapcsolatban a pályája elejéről.

Azt mondta, hogy amikor az RTL Híradónál pályakezdőként elkezdett dolgozni, akkor a szerkesztőségbe érkezett egy email egy férfitól, aki gyerekkorában molesztált egy pap és szerette volna megosztani a történetét a nyilvánossággal. A férfit álnéven Péternek nevezte. Végül úgy alakult, hogy a témát ő kapta meg „zöldfülű kis riporterként”, és felvette a kapcsolatot Péterrel.

- mondta Szabados Ági. Mint mondta ez a téma nagyon régóta foglalkoztatja, és mélységesen elítéli.

„Felháborít az egész, szóval nehéz is volt a saját véleményemet ott háttérbe tenni. Bár azt hiszem, ez pont az a téma, amiben mindenkinek elég egységes a véleménye, hogy valamit kéne tenni az egyház körül ezen a területen.”

Péter azonban „az utolsó utáni pillanatban”, amikor már az egyházi vonalat kezdték kinyomozni, akkor Péter visszavonta a vallomását, a története így végül sohasem került adásba. Szabados Áginak azonban ez az azóta is nagyon sokszor eszébe jut, ahogy az is, hogy „Péter ezzel a titokkal, ezzel a nyomással él valószínűleg azóta, pedig nem neki kellene, hogy ez a teher nyomja a vállát”.

- fejtette ki Szabados Ági.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!