"Vasárnap délután a város egyik legnagyobb skate-parkjában egy agresszív csapat rontott néhány gyanútlanul játszó gyerekre: ököllel verték, majd mikor levitték a földre, meg is rugdosták őket" - írja a 24.hu.

"Ezután elvették a táskáikat, meg amit gyorsan össze tudtak kapkodni, és elszeleltek. Nem sokkal később a rendőrök elfogták őket."

A szerző azt írja, a 13 éves fia hívta fel, és mondta el, mi történt velük, és hogy a rendőrségen vannak. Ő a pályán az egyik íven volt fent, így még idejében arrébb húzódott a támadáskor, de látott mindent.

Elmondta, hogy először csak páran voltak a pályán az idegen fiúk, jó fejnek tűntek. Aztán elmentek, de kétszer annyian jöttek vissza, mocskolódtak, és elkezdődött a verés.

"Le voltam fagyva, le voltam sokkolva, nem tudtam, mit kell csinálni, mi lesz, egyáltalán túlélik-e, olyan erővel rúgták őket"

- mondta a fiú.

Amikor a támadók látták, hogy már többen mennek feléjük, felkapták a táskákat, és elrohantak. Addigra valaki hívta a rendőröket, így egyenesen a rendőrök karjaiba szaladtak.

A támadó még a rendőröknek is beszólt, hogy úgysem tudnak vele mit csinálni, megy majd érte az apja.

"A támadók közt a legidősebb sem volt még tizenhárom éves, sőt, mint kiderült, az egyik most múlt kilenc. Ő, mármint a kilencéves volt – többek elmondása szerint – a leggaládabb, késsel is fenyegetőzött"

- írja a szerző.

A szerző fiát tavaly már érte inzultus a Borároson. "Egy idegen kissrác elkérte a rollerját, csak egy körre, aztán odajöttek többen is, nagyobbak, és az orra előtt felszálltak vele HÉV-re" - írja. Azt kérte a fiától, egyelőre kerülje el a Boráros teret.

Azt is leírta, hogy az eset után a gyerekeikkel beszélgetni kellett, többek közt arról, hogy

"mi a franc van úgy valójában egy kilencéves gyerekkel, aki azt ordítja a Boráros téren fényes nappal, hogy előveszem a késem és elvágom a torkod, rákos geci".

A szerző így folytatja:

"Egy percig nem is állítom, hogy egy ilyen ügynek következmény nélkül kell maradni. Tudomásom szerint csoportosan elkövetett garázdaság meg kifosztás miatt kell felelniük. A büntethetőségi korhatár lejjebb szállítása miatt a kifosztást például az a tizenkét éves fiú, akinek ráadásul ez az ügye nem is az első, nem ússza meg: vélhetően zárt intézménybe kerül.

De azért mégiscsak gyerekekről beszélünk, akik nem tudják igazán felmérni a tetteik súlyát. És akik többnyire azt adják tovább a környezetüknek, amit kaptak. A ridegtartásban nevelt gyerek a ridegséget. Kegyetlenek tudnak lenni, mint A Legyek Ura számkivetett szereplői."

A teljes cikket erre a linkre kattintva olvashatjátok el.