"A hír a sportág minden hívét sokkolta, természetesen engem is. Ez a döntés a semmiből jött, hiszen Tokió után csak arról volt szó, hogy megváltoztatják a lovaglás szabályait, és nem arról, hogy kiiktatják ezt a tusát" - mondta az MTI-nek érezhető indulattal a hangjában a 23 éves versenyző, majd hozzátette, hogy a lovaglás miatt szeretett bele az öttusába, ha tisztán fizikai sportágat keresett volna, a triatlont választja.

Kapcsolódó

Az öttusa meghalt, élt 112 évet

Hogy nézne ki a 400 vegyes mellúszás nélkül? Mire lenne jó a só, ha hirtelen elmenne az íze? Nagyjából ezek a kérdések fogalmazódtak meg a magyar öttusa nagy alakjaiban, amikor kiderült, hogy a sportágból, amelyet Coubertin báró a férfiasság mintaképének alkotott meg, az eddigi legdrasztikusabb váltással törlik a lovaglást.

Gyenge lovaglások, bukások régen is voltak, nem kellene egy jól bevált számot lecserélni.

Az UIPM határozata azt jelzi, hogy nem tisztelik a múltat, a hagyományokat, csak kapkodnak, elhamarkodott döntéseket hoznak az olimpiai létért. Mi, versenyzők még nem nyugszunk bele ebbe a döntésbe, különböző fórumokon elindult egy mozgalom, amelyhez egy nap alatt több mint ezren csatlakoztak" - mondta a Trion SC kétszeres országos bajnok sportolója, aki a bizonytalanság miatt egyelőre csak három évre tervez előre.

"Egyetlen biztos pont van az életünkben, a párizsi olimpia, addig még lesz lovaglás. Most ez motivál, ezért edzek mindennap, és mindent megteszek azért, hogy indulhassak a játékokon. Abba bele sem gondolok, mi lesz utána a sportágunkkal, ha ez a megoldás marad, illetve még reménykedem, hogy győz a józan ész. Egy-két olimpia beleférne a pályafutásomba, de most még sajnos nem lehet előre tervezni" - összegzett Kardos Bence.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!