Később a késes gyilkos egy furgonnal elgázolt másik három embert, ők túlélték a támadást. A városlakókat megdöbbentette a tragédia.


Két 19 éves fiatalt késeltek halálra a közép-angliai Nottingham belvárosában kedden hajnalban. A gyilkos később egy 50 év körüli férfival is végzett, ellopta a furgonját, majd nekihajtott három embernek egy buszmegállóban. A rendőrség elfogta a 31 éves ámokfutót.

A Daily Mail beszámolója szerint

A hatóságok azóta rekonstruálták a történteket.

A jelenlegi információk alapján két 19 éves egyetemista, Grace Kumar és Barnaby Webber egy buliból tartott hazafelé hajnalban, amikor egy fekete ruhát viselő 31 éves férfi minden előzmény nélkül rájuk támadt, és több késszúrással megölte a fiatalokat. Áldozatait valószínűleg véletlenszerűen választotta ki, a fiatalok rosszkor voltak rossz helyen.

Az ámokfutó továbbhajtott a furgonnal, de végül a rendőrök hajnali fél hat után megállították, elfogták, és gyilkosság gyanújával letartóztattak a 31 éves férfit.

A Nottinghamshire megyei rendőrség az üggyel kapcsolatban közölte: még a nyomozás kezdeti szakaszában vannak, pontosan meg kell határozniuk, mik voltak a támadás indítékai. A rendőrök a terrorelhárító kollégákkal közösen dolgoznak az ügy felderítésén. Hozzátették,

Az áldozatok családtagjait értesítették, és szakemberek támogatják őket a gyászban.

A két 19 éves áldozat egyaránt tehetséges sportoló volt. Grace Kumar gyeplabdázott, az angol utánpótlás-válogatottban is rendszeresen szerepelt, míg Barnaby Webber krikettezett. Mindketten a nottinghami egyetemre jártak, és a tragikus hajnalon egy buliból tartottak haza együtt.

A középkorú áldozat személyazonossága egyelőre nem ismert.

Nottingham lakosságát megrázta a hármas gyilkosság, a közösségi médiát ellepték a két 19 éves fiatalra emlékező bejegyzések, és az egyetem is megemlékezett elhunyt diákjairól.

Nadia Whittome, a nottinghami munkáspárt képviselője azt mondta, az egész várost megdöbbentette a tragédia. Hozzátette, nem emlékszik arra, hogy valaha történt volna hasonló eset Nottinghamben.

Egy szemtanú, aki látta a két fiatal meggyilkolását, a Daily Mailnek felidézte a történteket:

„Szörnyű, vérfagyasztó sikolyokat hallottam. Kinéztem az ablakon, és láttam, hogy egy feketébe öltözött, kapucnis és hátizsákos férfi megszúrta előbb a fiút, majd pedig a lányt. A késszúrásokat négyszer-ötször megismételte. A fiú összeesett az út közepén. A lány egy ház felé botorkált, majd ő is a földre rogyott. Mindez öt-hat percen belül történt. A támadó aztán elsétált olyan nyugodtan, mintha mi sem történt volna.”

A szemtanú értesítette a rendőrséget. Azt mondta,


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!