A televíziós producer szerint nem állt érdekében Fenyő János meggyilkoltatása, mert a médiacézár halála előtt hónapokkal már visszaszerezték a Napkelte szerkesztési jogait.


„Rám sok mindent mondtak, de hogy hülye vagyok, azt sohasem. Visszakaptam a szívem csücskét, akkor miért fordultam volna az alvilághoz? Ez irracionális” – mondta kedd reggel az ATV stúdiójában Gyárfás Tamás arra, hogy jóval Fenyő János meggyilkolása előtt sikerült visszaszereznie a Napkelte szerkesztési jogait. A múlt héten, első fokon hét év fegyházbüntetésre ítélte bűnsegédként a Fővárosi Törvényszék az úszószövetség egykori elnökét, aki a kedd reggeli műsorban azért jelent meg, mert Dezső András újságíró olyan kijelentéseket tett hétfőn az ATV-ben, „amely pontosításra szorul”.

Ennek lényege szerint amikor Portik Tamás megkérdezte Gyárfástól, hogy „valakivel csinálni kell-e valamit”, akkor a televíziós producer széttárta a karját. Ezt Gyárfás tagadta, és szerinte Dezső András valójában két esetet mos össze. Ennek alátámasztására Gyárfás a telefonjáról lejátszott egy alig hallható felvételt is.

„Elterjedt, hogy én rábólintottam, amikor Portik Tamás kifejezésre juttatta, mit kellene csinálni ezzel az úrral, Fenyő Jánossal. Azért játszottam le, hogy nem bólintottam rá, és semmiféle széttárt kézről nem volt szó. Videó akkor nem volt. Minek alapján mondják, hogy széttártam a kezem, így azonosultam ezzel a szándékkal?”

Amikor a műsorvezető rákérdezett arra, hogy a rendőrség állítólag már Fenyő meggyilkolása előtt jóval tudott arról, hogy Gyárfás mire készül, azt mondta:

A beszélgetés során szóba került Tasnádi Péter is, akit állítása szerint először bízott meg Fenyő likvidálásával Gyárfás Tamás.

„Tasnádit én nem minősítem, tudom, hogy mi történt, híresztelte ezt már korábban. Ő azzal büszkélkedett, hogy ő a Keresztapa, erre feladná a megbízóját, szétzúzza a nimbuszát? Nekem ez az egész kaotikus” – mondta Gyárfás, aki szerint ki fog derülni az igazság: „biztos, hogy felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni”.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!