Pál Márton az Orbán-család és Ferenc pápa közös fotójára reagált, amihez a miniszterelnök-Facebook-oldalán azt írták: „A család az család”.


„Haragszom Orbán Viktorra, mert gúnyt űzött az olyan családokból, mint mi vagyunk” - ezt írta Pál Márton „A család az család” kampány elindítója Orbán Viktor fotójáról, amin a miniszterelnök ezt a szlogent tüntette fel.

A Budapestre látogató Ferenc pápa pénteken négyszemközt beszélgetett Orbán Viktorral és a kormányfő családjával is találkozott. Közös fotó is készült róluk, ami aztán felkerült Orbán Facebook-oldalára azzal a címmel:

Erre reagált szombaton Pál Márton, aki párjával, Ádámmal közösen két örökbefogadott gyermeket nevel.

„Tegnap vacsoráztunk a családdal, amikor egy ismerősöm átküldött egy posztot. A képen Orbán Viktor is családjának egy része volt látható Ferenc pápával és alatta nagy betűkkel, hogy a család az család. Akár még örülhettem volna is neki, hogy Orbán Viktor szerint is fontos, hogy ne legyen különbség család és család között. Azonban ez sajnos nem több, mint cinizmus.”

Arra, hogy mit érez, Pál Márton azt írta:

Gúnyt űzött azokból az emberekből, cégekből, nagykövetségekből, akik az elmúlt években kiálltak mellettünk és megmutatták, hogy a család az család.”

Pál szerint Orbán emellett gúnyt űzött Ferenc pápából is, aki reményei szerint „soha nem járulna hozzá egy olyan fotó elkészítéséhez, aminek célja, hogy magyar családok ellen hangoljanak”.

Mint írta, a legkellemetlenebb az, hogy soha nem vonták kétségbe az olyan családokat, mint ami a képen látható.

„Annyit kérünk csupán, hogy a mi gyerekeinknek is azonos jogai és lehetőségei legyenek. Nem többet és nem kevesebbet. A célunk az, hogy megmutassuk, hogy a családok sokszínűek, amitől szerintünk a családok fogalma erősödne és nem gyengülne.”

(Forrás: 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!