Gunder Takás Gábor is kifejtette véleményét Szájer József botrányáról. Mint ismert, a volt EP-képviselő lebukott azzal, hogy múlt pénteken részt vett Brüsszelben egy főleg férfiakból álló orgián, amit a rendőrség oszlatott fel. A magyar politikus a brüsszeli ügyészség szerint meztelenül, véres kézzel, droggal a táskájában, egy szemtanú szerint egy ereszen leereszkedve próbált elmenekülni, sikertelenül.

Szájer abban a közleményben, amelyben elismerte, hogy ott volt a szexpartin, "botlásnak" nevezte a történteket.

Gundel Takács Gábor a Szemlélek oldalán reagált Szájer botrányára, és leginkább arra, hogy a politikus botlásnak tartja a szexpartin való részvételét.

"Borkai Zsolt használta először ezt a kifejezést, ő így minősítette, hogy családos emberként, olimpiai bajnokként és polgármesterként egy yachton örömlányokkal szórakozott. Már akkor sem értettem, hogy hogy lehet minderre a „BOTLÁS” szót használni"

hirdetés

- írja a műsorvezető.

Hozzáteszi, hogy Szájernek tisztában kellett lennie azzal, hogy az eseményen való részvételével megszegi a gyülekezési szabályokat, és azzal is tisztában kellett lennie, hogy ennek milyen jogi következményei vannak, a botlás pedig nem jogi kategória.

Szerinte a volt EP-képviselőnek azzal is tisztában kellett lennie, hogy a sajtó és a nyilvánosság fokozott figyelme kíséri a tevékenységét, valamint azzal is, hogy magatartása saját családtagjai fejére is visszahull, értük is felelős.

Gundel Takács Gábor végül felteszi a kérdést:

"Ha valaki hűtlen, jogszabályt szeg, szökést kísérel meg a rendőrség elől, kábítószert találnak nála, kompromittálja a családját és a nemzetét, az tényleg csak egy „BOTLÁS”? Nem, uraim, ez nem „BOTLÁS”, ezt nem lehet ennyivel elintézni. A szó, amit keresnek, politikai és emberi szempontból is: BUKÁS!"

Forrás: Telex



hirdetés