A miniszter azt ígérte, hogy minden évben 10 százalékkal fognak az uniós források nélkül is emelni. Szerinte Magyarország tesz szívességet az EU-nak azzal, hogy hat hónapon keresztül ellátja a soros elnökségi feladatokat.


A pedagógusok béremelése nem pártszimpátia kérdése, az az ország érdeke - többek között erről is beszélt a Hír TV Bayer Show című műsorában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

- közölte a műsorban a miniszter, akinek ígérete szerint minden évben 10 százalékkal fognak emelni, így a teljes ciklus alatt csaknem 50 százalék lesz az emelés mértéke.

Gulyás szerint valójában a béremelés töredékét jelenti csak az uniós pénz, így ezek nélkül is képesek lesznek a béremelést finanszírozni.

A kancelláriaminiszter arról is beszélt, hogy az Európai Parlament döntése ellenére szerinte nem reális veszély, hogy elveszik Magyarországtól az uniós soros elnökséget.

- mondta, hozzátéve, hogy szerinte Magyarország tesz szívességet az EU-nak azzal, hogy hat hónapon keresztül ellátja az elnökségi feladatokat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!