A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy interjúban arról is beszélt, hogy mindenki részéről bölcs döntés volt Szentkirályi Alexandra visszalépése.


„Ha a szavazatok számát nézzük, akkor minden korábbinál nagyobb támogatást mutat, ha a százalékos eredményt nézzük, akkor valóban igaz, hogy vesztettünk két európai parlamenti helyet, (...) ha ezt egy parlamenti választásra lefordítjuk, akkor az egy kétharmados többséget jelentő választás lett volna” – mondta a HírTV-ben Gulyás Gergely a Fidesz-KDNP választási eredményei kapcsán, amit a 444 szemlézett.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint „ezt egy ennyi nehézség mellett, mint a háború, háborús infláció, gazdasági nehézségek, egy ciklus közepén, alighanem jó eredménynek lehet tekinteni”.

A Karácsony és Vitézy közti 324 szavazatos különbségről azt mondta, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újra kéne számolni, „de általában ilyenkor az eredmény már nem szokott változni, tehát én túlzott reményeket nem táplálok, de a demokratikus legitimáció érdekében is egy ilyen szoros eredménynél helyes és indokolt”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!