A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a kormány egyetlen fillértől sem hajlandó lemondani. Egy újabb esetleges vétó lehetőségét is belengette.


Az ATV tett fel kérdést Gulyás Gergelynek a csütörtöki kormányinfón arról, hogy az EU bizottság elnök szerint a magyar források mindaddig zárva maradnak, amíg Magyarország nem teljesíti az összes szükséges feltételt. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a magyar kormány álláspontja szerint vannak vörös vonalak, amelyeknél nem biztos, hogy lesz megegyezés. Aarra a kérdésre, hogy mennyire kompromisszumkész a kormány ezeken a területeken, Gulyás azt mondta:

és a migráció is ilyen, az egész ország jövője szempontjából kulcsfontosságú. Viszont a többi területen a kormány nyitott az egyezségre és bízik benne, hogy megegyezésre is jutnak”.

Arra a kérdésre, hogy mi az a forrásmennyiség, ami nem szerezhető most meg és amiről a magyar kormány már most lemondott, a kancelláriaminiszter azt mondta: jó néhány milliárd euró megszerezhető még úgy is, ha a Bizottság az ezzel összefüggő forrásokat blokkolja. A baj szerinte az hogy azt a benyomást akarják kelteni, hogy itt jogi küzdelem zajlana, ám Gulyás szerint ez nyers politikai küzdelem. Ahogy fogalmazott:

Egyetlen fillérről sem mond le a kormány Gulyás szerint, ráadásul a helyzet nem is ilyen egyszerű, hiszen uniós költségvetést kell elfogadni körülbelül három év múlva, és azt is csak egyhangúlag lehet.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!