A miniszter szerint a tanárok béremelésének fő kerékkötői a „havi 6 milliós fizetésből élő” baloldali EP-képviselők, akik megakadályozzák, hogy eljusson Magyarországra az ide szánt uniós pénz.


A szerdai kormányülés után Kormányinfót tartott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás elmondta: a kormány eltökélt szándéka, hogy emelje a pedagógusbéreket, de ehhez a baloldali EP-képviselők is kellenek, akik szerinte eddig akadályozták, hogy az emelés alapját szolgáló pénzek megérkezzenek.

– mondta a miniszter, majd hozzátette: „ennek 87-88%-át 2030-ig a magyar költségvetés vállalná”.

Szerinte „Brüsszel számtalan követelést megfogalmaz Magyarországgal szemben gazdasági területen is”, de ennek vannak elfogadhatatlan részei is. Ide sorolta, hogy szerinte meg kellene szüntetni a hatósági energiaárakat vagy fel kellene számolni a rezsicsökkentést.

„Értjük, hogy a baloldal jól él, de nem lenne baj, ha a pedagógusok is jól élhetnének” – fogalmazta meg véleményét.

Gulyás Gergely kárhoztatta azt az uniós szabályozástervezetet, ami szerinte azt eredményezné, hogy Magyarországra (egyszer általa is véletlenül menekülteknek nevezett) migránsok tízezrei érkezhetnének Magyarországra, és „migránsgettók” alakulhatnak ki.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!