Cikkünket frissítjük.


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban a kormány legújabb intézkedéseiről.

Gulyás Gergely a tegnapi kormányülésről elmondta, hogy az azon meghozott legfontosabb döntésekről Orbán Viktor már tájékoztatta a lakosságot.

Az egész világon romlik a koronavírus-helyzet, Európában főleg, Magyarországon is egyre magasabb azok száma, akiket kórházban kell ápolni. Még ma átlépheti az ötezrest határt a kórházban kezelt betegek száma. Azt kérik az Országgyűléstől, hogy hosszabbítsák meg a rendkívüli veszélyhelyzetet 90 nappal.

A kormány arra kéri Budapestet és a megyei jogú városokat, hogy sűrítsék a közlekedési járatokat, az ingyenes parkolás miatt pedig ugyan lehetnek dugók, de ez még mindig jobb, mintha terjedne a járvány. Gulyás Gergely kiemelte: a rendezvénykorlátozás észszerű és indokolt, minden olyan helyet bezárnak, ahol zene van és a kiszolgálás asztaloknál történik.

A kormányülés előtt megmérik a résztvevők testhőmérsékletét, tartják a védőtávolságot, általában maszkot viselnek. Erer azért kérdezett rá az ATV munkatársa, mert ma kiderült Szijjártó Péterről, hogy elkapta a koronavírust.

Ma 32 ezer kórházi ágy áll a koronavírus-betegek rendelkezésére, de az elektív, halasztható beavatkozások leállításával újabb kapacitások vonhatók be. A mostani, 32 ezres ágyszám a mostani tendencia szerint december közepére telhetnek be, de erre az esetre is van forgatókönyve az operatív törzsnek. Egyes kórházakban már leállították az elektív beavatkozásokat. Az, hogy Magyarországon sok a kórházi ágy, ebben a helyzetben kifejezetten előnyös.

central_CentralArticleListWidget list_view_type="1″ content_params="r=belfold,r=kozelet,r=kulfold,r=gazdasag,r=tech,r=tudomany,t=koronavirus" title="Koronavírus - Még több hír a témában" title_color="1″ item_number="3″ hide_image="true" hide_lead="true" tag_select="-1″ fontsize_title="1″ underline_title="0″ inverse_title="0″ title_position="0″]

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!