Hétfőn születhet döntés arról, hogy lazít-e a kormány a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályokon december 24-re - mondta el Gulyás Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

a kormány szeretné, hogy szentestére lehessen enyhíteni. Erről a hétvégi adatok fényében, a hétfői kormányülésen fognak dönteni, és még aznap be is jelentik a részleteket

- közölte.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter emellett többek közt arról is beszélt, hogy szerinte nem lesz szavazás Deutsch kizárásáról az Európai Néppártban.

„Nem látok ebben az ügyben győzteseket, sokkal inkább látok egy vesztest. A vesztes az Európai Néppárt, amilyen vitákat a saját soraiban megenged és felnagyít”

hirdetés

– mondta a miniszter.

Hozzátette, hogy „a magyar kormánypártok jó eredményeket mondhat magáénak az EP-választásokon, a Néppárt pedig egyre gyengébbeket. Ha kell segíteni, akkor szívesen segítünk”

Mint azt korábban megírtuk, szerda este szavaz az Európai Néppárt frakciója arról, hogy kizárják-e Deutsch Tamás fideszes képviselőt, aki már kétszer is bocsánatot kért korábbi kijelentései miatt.



hirdetés