A 62 éves nő és férfi éppen a sátrában olvasgatott, amikor rájuk támadt a jókora medve. Az állat olyan agresszív volt, hogy még a medvespray sem tántorította el.


Halálra marcangolt egy grizzly egy kanadai házaspárt múlt pénteken, írja a New York Post. Az egyaránt 62 éves Doug Inglis és Jenny Gusse mellett kutyájukkal is végzett a medve, amit később kilőttek.

A házaspár az albertai Banff Nemzeti Parkba indult egy hétnapos túrára. A férfi nagybátyját folyamatosan tájékoztatták hollétükről a Garmin InReach segítségével, ami a rutinos túrázók között elterjedt GPS-alapú rendszer, mely SMS-ek küldésére is képes.

Colin Inglis elmondta, hogy szeptember 29-én délután előbb értesítést kapott arról, hogy a pár nem érte el az aznapra tervezett szálláshelyét. Ezért úgy döntöttek, hogy a Red Deer folyó közelében, egy völgyben húzzák meg magukat éjszakára. Alig néhány órával később egy újabb üzenetet kapott, amiben cak ennyi állt: Medvetámadás!

A vészjelzést megkapták a park fenntartói is, akik azonnal mentőhelikoptert küldtek a helyszínre. A kedvezőtlen időjárás miatt azonban a helikopter visszafordult. Végül fél tizenegy körül gyalogos mentőcsapatot indítottak útnak.

A házaspár a jelek szerint éppen a sátorban olvasott, amikor rájuk támadt a medve. Megpróbáltak medvespray-val harcolni az állat ellen, de a grizzlyt ez sem tántorította el, és végzett velük.

A mentőcsapat később találkozott a támadásért felelős medvével, melyet kénytelenek voltak kilőni, miután rájuk támadt. A gyilkos állat egy jó állapotban lévő 25 éves példány volt, de már sokat vesztett a súlyából, miután fajtársaihoz hasonlóan ebben az időszakban a téli álomra készült.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!