Soha nem látott gólkülönbséggel indult az Eb. A magyar válogatott akár profitálhat is a gyenge skót szereplésből, hiszen ugyanebben a csoportban van.


Már a találkozó tizedik percében megszületett az első gól. Toni Kroos egy bravúros passzal juttatta el a labdát a jobbhátvéd Kimmichnek, aki ügyesen húzott befelé, majd középre passzolt. Wirtz 17 méterről jobbal, belsővel célzott, és bár Gunn kapus vetődött, a labda a kapufáról befelé pattant.

Tíz perccel később Gündogan a kezdőkörből indulva remek labdával ugratta ki Havertzet. Az előretörő támadó az ötös sarkáról visszajátszott, Musiala pedig egy testcsel után a léc alá bombázott.

és a 25. percben szabálytalanul állították meg Musialát, amiért a bíró először büntetőt ítélt. A videózás után kiderült, hogy az eset a tizenhatoson kívül történt, így a büntetőt visszavonták. Musiala gólját sem adták meg, mivel Havertz felkarral készítette le a labdát.

A 43. percben a VAR közbelépése után a játékvezető megítélt egy büntetőt, miután Porteous páros lábbal csúszott Gündogan lábára. A skót védő piros lapot kapott, így a következő mérkőzést kihagyja. Havertz büntetőjét Gunn kapus rosszul olvasta, így megszületett a harmadik német gól.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!