Amint arról mi is beszámoltunk, Borkai Zsolt szerdán egy győriekhez idézett nyílt levélben jelentett be, hogy a győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről.

Elmondása szerint a folyamatos vádaskodás ellenére azért nem mondott le eddig, mert szerette volna, hogy a városnak olyan polgármestere legyen, akit a győriek megválasztottak és képes Győrt vezetni.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszer csupán egyetlen szóval reagált Borkai döntésére: "Heuréka" - mondta a hvg.hu-nak.

A lap néhány perccel a bejelentés után felhívta Glázer Tímeát, az ellenzék közös polgármesterjelöltjét, aki így tőlük értesült a fejleményekről.

A DK-s politikus "készen áll" az új választásokra, de az esetleges indulásáról még az ellenzéki pártokkal is egyeztetnie kell.

Azt mondta továbbá, hogy épp egy sajtótájékoztatót terveztek arról, hogy a szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltnak le kell mondania.

Ő maga a döntésen nem lepődött meg, legfeljebb az időzítésen.

"Nem volt más választása és úgy tűnik, hogy ő is megértette, hogy nem lehet a polgármester"

– mondta.

Hozzátette, hogy szerinte Borkai azzal, hogy csak az alakuló ülés után mond le, ahol az alpolgármestereket is megválasztják, a Fidesz érdekeit szolgálta.

"Ha Győr érdekeit szolgálta volna, akkor már előbb visszalépett volna, ez viszont így tisztességtelen viselkedés, hiszen a Fidesz kezére játszotta a várost."