Gondos kertész volt az 51 éves drogtermesztő. A jó termés érdekében klímát, ventillátorokat és szellőztetőrendszert is telepített az ültetvényhez.

Direkt a kannabisz termesztésére átalakított épületekben rejtegette kábítószer-ültetvényét egy budapesti férfi a Fejér megyei Mányban, írja a police.hu. Az 51 éves férfire lakossági bejelentés alapján figyeltek fel a bicskei rendőrök. Gyorsan kiderült, hogy Mány határában, a szeméttelepen álló több ingatlanban is kannabiszt termeszt.

A kannabisztermesztőt október 11-én kapták el. A helyszín átkutatása közben derült ki, hogy a férfi milyen precízen figyelt az illegális ültetvény kialakításánál a részletekre. A férfi jó kertész módjára az épületeket klímaberendezéssel, ventilátorokkal és szellőztetőberendezéssel látta el, és a növények számára optimális fényviszonyok biztosításáról sem feledkezett meg.

A szeméttelepen álló hangárban, valamint a mellette lévő épületben összesen 550 cannabistőre és 105 gyökeres szárcsonkra bukkantak a rendőrök, egy további ingatlanban tárolt hűtőládából pedig több mint 8 kilogramm fagyasztott, zöld növényi törmelék került elő, melyről az elsődleges szakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül.

A helyszínen elfogott, majd előállított drogtermesztőt a rendőrök őrizetbe vették. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!