A Grizzly II. című filmet egy chicagói sajtnagykereskedő hozta tető alá. A film akkor nem került a mozikba, csak 2020-ban mutatták be egy független filmes fesztiválon.


A magyar hard rock- és metálrajongók nagyon sokat köszönhetnek egy 37 évig dobozban maradt amerikai filmnek, amely kapcsán létrejöhetett a nyolcvanas évek Magyarországán az első nagyszabású heavy metal koncert – derült ki az RTL XXI. Század című műsorából.

A Grizzly II. című filmet egy chicagói sajtnagykereskedő hozta tető alá, ami egy amerikai rockfesztiválon játszódott, és egy ott pusztító 10 méteres medvéről szólt. A forgatás miatt Pilisborosjenőn három hónapra felépítették egy amerikai rockfesztivál díszleteit, valamint a Nazareth együttes is Magyarországra érkezett, akik legalább 60 ezer ember előtt léptek fel.

Ennek ellenére a Grizzly II: Bosszú végül nem került a mozikba, csak 2020-ban mutatták be a közönségnek egy független filmes fesztiválon.

Magyarországi hatása viszont jelentős volt: többek között ennek köszönhetően léphetett fel egy évvel később az Iron Maiden is hazánkban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!