A gödöllői polgármester szerint a Fidesz politikusai megöregedtek, kifáradtak, nem tudnak megújulni.


„Csak lokalitásban hiszek, politikai pártban nem” – mondta a Klikk TV Puccs című műsorában Gémesi György. Gödöllő polgármestere mellett Németh Kristóf színész, színházigazgató volt Lampé Ágnes műsorvezető vendége.

Gémesi György a jövő évi önkormányzati kampány kapcsán ugyanis arról beszélt, hogy 2017-ben megpróbálta felépíteni az Új Kezdet nevű pártját.

– mondta a gödöllői polgármester, aki szerint a Fidesz politikusai megöregedtek, kifáradtak, nem tudnak megújulni. Csak a kommunizmus módszereit képesek alkalmazni politikai ellenfeleikkel szemben.

„Kósa Lajosra csak legyintünk, de azok is, akik ott vannak az élbolyban.

A beszélgetés során szóba került Lázár János is, aki a Rádió 7-nek júniusban azt mondta:

„Ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, ami persze szívük joga, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak”.

Gémesi szerint Lázár ezzel azt állítja: csak a párt által kijelölt embert lehet megválasztani, amit pedig szerinte kommunizmusnak neveznek. A polgármester kitért arra is, hogy beigazolódott-e Orbán Viktor 1993-as szárszói jóslata a politikai hidegháborúról.

„Ez nem Mészáros Lőrinc és a jacht kérdése, annál sokkal mélyebben húzódó rendszerekről van szó. Nemzetközi vonatkozású, energiával, akár Oroszországgal kapcsolatos ügyletekre is gondolhatunk. Olyan szintű érdekek és átláthatatlan hálózatok, amelyek nagyban befolyásolják a haza érdekében hozott döntéseket” – mondta Gémesi György.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!