A Jobbik elnöke szerint ez nem lenne aránytalan, mert a miniszter „Észak-Korea szintjére” bombázta vissza a magyar oktatást.


Néhány gazdasági szankciót el tudnék képzelni Ön ellen - írta Navracsics Tibornak címzett nyílt levelében Gyöngyösi Márton. A Jobbik elnöke szerint ez „nem lenne aránytalan, tekintettel azokra a károkra, amiket most a magyar fiataloknak és kutatóknak” okozott szerinte a miniszter.

Az uniós forrásokért felelős miniszter később a Partizánnak adott interjújában azt mondta, hogy március végéig meg kellene állapodniuk az ügyben az Európai Bizottsággal. Navracsics ugyanakkor azt is hozzátette: ha „neki felróható okokból” ez mégsem sikerülne, akkor lemond.

- írta a Jobbik elnöke a hétvégén Navracsicsnak, a Facebook-oldalán közzétett nyílt levelében.

A Jobbikos politikus azt írta, hogy „Európában nagyjából a XI. század óta mindenki számára alapvető az egyetemi szabadság elve”, erről pedig a miniszter korábbi oktatási biztosként még hallhatott is.

„Ön pedig erre azt mondja, hogy sosem hallott erről? Kezét tördelve annyit tud mondani, hogy ha nagyon nagy baj, hogy pártpolitikusként egyetemi kuratórium elnöke, majd esetleg lemond – majd valamikor? Félreértésekről beszél, meg arról, hogy majd bizonyára sikerül megoldani a problémát úgy is, hogy Ön és a nepotista álláshalmozó haverjai azért maradhassanak a jól fizető kuratóriumi posztjaikon?” - fejtette ki Gyöngyösi.

- zárta nyílt levelét a Jobbik elnöke.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!