Egy 50 éves nyírmártonfalvai férfi csütörtökön 14 óra körül megjelent a Hajdúsámsonhoz tartozó Martinkán egy élelmiszer boltnál, ahol magát rendőrnek kiadva a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt bírságolást színlelt, és során négyezer forintot vett át egy nőtől, írja a Police.hu.

A férfi a hitelesség megtartása érdekében egy ál-rendőrigazolványt mutatott a sértettnek és még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a "feletteseivel", majd a megszerzett négyezer forinttal és a kék-villogós kerékpárjával (képünkön) - amelyen egy bilincs is lógott - elhagyta a helyszínt.

Police.hu

A rendőrség munkatársai néhány órán belül elfogták az álrendőrt, és eljárást indítottak ellene.

Más elkövetők is magukat is hasonló módszerrel próbáltak bevételhez jutni: Budapesten, egy XIX. kerületi piacon február 24-én 10 óra körül egy férfi és egy nő egy régiségkereskedőhöz ment be azzal, hogy a nála lévő összes pénzt le kell foglalniuk. Mivel rendőrnek adták ki magukat, az idős férfi átadott nekik 600 ezer forintot.

A tulajdonos gyanút fogott, mert az állítólagos rendőrök nem tudták igazolni, hogy hivatalos személyek. Ezután a kereskedő a többi árustól és a piacfelügyelőtől is segítséget kért, akik megpróbálták az autóval menekülő elkövetőket feltartóztatni; egyikük még a jármű útját is elállta. A csalók mindezek ellenére a kocsiban várakozó sofőrrel együtt elmenekültek. A kispesti rendőrök az eljárás során azonosították az egyik elkövetőt, a 64 éves B. Lászlót, majd kiderült az is, hogy a férfi a bűncselekményt 42 éves lányával és 17 éves unokájával együtt követte el.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!