Saját kezűleg összeeszkábált vízjáró alkalmatosságokkal népesül be szombaton a hartai Duna-part! Hogy melyik süllyed el először, az Őrült Hajók Versenyén kiderül.

2024. augusztus 10-én dördül a dunai rendhagyó verseny startpisztolya, a nyár legőrültebb fesztiválja és versenye a hartai Duna-parton. A Só és Kéreg Kommandó, Vizicsíborok, Kun Betyárok, Koenigsegg, Hörbi Csapata, Papír Kutyák, Sör Lovagok, A Felhők Ászai, Jagermeister, PetiGyál Junior, Aladinék, Imrei zsiványok, Kecske Utcai Nyuggerek, Hát Whilis és a többiek hamarosan vízre szállnak a Dunán, hogy bezsebeljék a X. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, a világtengerhíres dicsőséggel járó Vándorkupát, valamint az egyéb nyereményeket!

A verseny minden évben a helyi lelkészek hajóáldásával kezdődik, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres dunai szakaszt.

Az évek során került hajót szállító trailer is vízbe, de a 4 gépészmérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a hajók borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó Paksra való átsodrása (utas nélkül másnap) illetve Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!