Azért így sem kell félteni a zenészt, a Mocsán található ingatlanáért annyit kér, hogy az ötöslottó főnyereményéből sem lehetne megvásárolni.


Nettó 6 milliárd forintos irányárral egy Andrássy úti palota ma a legdrágábban eladásra kínált lakóingatlan Magyarországon, Galambos Lajos mocsai kastélya csak a második helyre fér oda 4,9 milliárd forintos eladási árával - derül ki a Világgazdaság gyűjtéséből.

Az 1872-ben átadott egykori Tildy-palota már több éve a piacon van nagyjából változatlan áron. Jelenleg a bérbe adásából származhat több tízmilliós bevétele a tulajdonosnak.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint jól mutatja az ingatlan értékét, hogy a hónapok óta halmozódó ötöslottó főnyereménye sem lenne elegendő a teljes vételár kifizetésére.

A dobogó harmadik fokára az acsai kastély került fel, ami 3,7 milliárd forintot kóstál. A versailles-i kastélyok hangulatát idéző 3,3 ezer négyzetméteres 15 szobás ingatlan vételára tartalmaz még 130 millió forint értékű bútorzatot és 82 millió forint értékű festménygyűjteményt is.

Balogh László szerint az elmúlt hét-nyolc évben végbement magyarországi áremelkedés a lakáspiacon európai szinten is kiemelkedő, ennek megfelelően a topáras ingatlanok értéke egyben történelmi rekordokat is jelent. A 2–3 milliárd forintos árkategóriában például jelenleg 24 villát és kastélyt hirdetnek eladásra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!