Fucsovics Márton ott lesz az Australian Open harmadik fordulójában, miután


ötszettes mérkőzésen kiejtette a 17. helyen kiemelt Stan Wawrinkát. A közel négyórás meccs legvégén rövidítés döntött.

A 29 éves magyar játékos az első játszmában még nagy csatában verte háromszoros Grand Slam-győztes ellenfelét, majd a másodikban elég simán 6-1-re. A következő szettben elveszítette az adogatását a legelején, ez a brékelőny pedig elég is volt Wawrinkának, hogy szépítsen, majd az ötödikben elég magabiztos játékkal egyenlítsen.

????????????????????????

Fucsovics gives the fans a reason to cheer by snagging the opening set over Wawrinka 7-5.#AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/75ReTIHQJt

- #AusOpen (@AustralianOpen) February 10, 2021

A mindent eldöntő felvonásban Fucsovics 5-3-ra, majd 6-5-re is vezetett, de végül a rövidítés döntött. Wawrinka itt 6-2-es és 8-4-es előnyben is volt, majd volt három mérkőzéslabdája, de egyiket sem tudta kihasználni, Fucsovics Márton így fordított és továbbjutott.

What. A. Match. ????

Fucsovics survives multiple match points for Wawrinka in the fifth set tiebreak to triumph in a classic ????????

7-5 6-1 4-6 2-6 7-6(11) #AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/rbpJM337nU

- #AusOpen (@AustralianOpen) February 10, 2021

Két napja volt a 29. születésnapom, de most kilencvennek érzem magam, nagyon elfáradtam

- kezdte értékelését mosolyogva.

"Hihetetlen buzdítást kaptam az itteni magyaroktól, emellett erős voltam mentálisan és fizikálisan is. Sokat vagyok a konditeremben, nagyszerű csapatom és erőnléti edzőm van, rengeteget tréningezünk, ennek az eredménye ez a siker. Ami Stant illeti, tudtam, hogy visszajön a harmadik szettben, nagyon kemény ellenfél és persze háromszoros Grand Slam-bajnok is" - így Fucsovics, aki végül elárulta, hogy a melbourne-i a kedvenc GS-versenye:

Kétszer nyolcaddöntőztem is, és most is élvezem a pillanatot no meg a napfényt, otthon ugyanis lezárások vannak, és esik a hó.

A következő körben a 14. kiemelt Milos Raonic lesz az ellenfele.

Babos kiesett

Babos Tímea kikapott az orosz Anasztaszija Potapovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában szerdán, ezzel kiesett.

A mérkőzésen a szaratovi ellenfél 3-0-val kezdett, majd lendületes játékkal 5-2-re ellépett, és egy második semmire elvett adogatással lezárta a 29 perces nyitójátszmát. A folytatásban a soproni teniszező 1-1-nél brékelt, majd 3-1-nél ismét bréklabdája volt, de nem tudott élni vele. Potapova erőre kapott, és 2:4-ről sorozatban négy gémet hozva besöpörte a szettet és a meccset is, amely 1 óra 18 percig tartott.

Australian Open, 2. forduló (a 32 közé jutásért)

férfiak:
Fucsovics Márton-Stan Wawrinka (svájci, 17.) 7-5, 6-1, 4-6, 2-6, 7-6 (11-9)

nők:
Anasztaszija Potapova (orosz)-Babos Tímea 6-2, 6-4


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!