Fucsovics Márton négy szettben legyőzte a 13. kiemelt kanadai Denis Shapovalovot az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.


A világranglistán 66. magyar játékos egyből elvette ellenfele adogatását, és a brékelőnyét megtartva 6:3-ra nyerte az első játszmát.

A második szett rövidítésben dőlt el, 6-6-ig fej fej mellett haladtak a felek, végül Shapovalov 9-7-re nyerte, és ezzel egyenlített. A harmadik felvonásban ismét Fucsovics dominált, 4:1-re elhúzott, és nem is engedett több játékot ellenfelének. A negyedik játszma megint rövidítésben dőlt el, 6-3-nál Fucsovicsnál három meccslabdája volt, Shapovalov pedig az elsőnél a hálóba ütötte a labdát, ezzel véget ért a meccs.

Fucsovics 42 nyerőt ütött a 3 óra 13 percig tartó meccsen, hétből hat bréklabdát hárított, ő viszont a tizenegy lehetőségből hatszor el tudta venni ellenfele adogatójátékát. Shapovalov 62 ki nem kényszerített hibával zárt, és többször is elvesztette a fejét meccs közben.

Ez a magyar teniszező második győzelme top15-ös ellenféllel szemben egy Grand Slam-tornán, ezt megelőzően a 2018-as Australian Openen ejtette ki a 13. kiemelt Sam Querrey-t.

Fucsovics második fordulós ellenfele az olasz Janik Sinner és az ausztrál Max Purcell párharcának győztese lesz.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Fucsovics Márton - Denis Shapovalov (kanadai, 13.) 6:3, 6:7 (7-9), 6:1, 7:6 (7-3)

Kiemelt kép: MTI/AP/Dita Alangkara


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!