Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a hétfői játéknapon öt szettben kikapott a georgiai Nikoloz Baszilasvilitől.

Közösségi oldalán a magyar játékos azt írta a mérkőzés után, hogy ebben az évben egyszer sem került ki győztesen az ötjátszmás meccsekből, bár az argentin Diego Schwartzman, az olasz Fabio Fognini, és Nikoloz Baszilasvili is a legjobb húsz közé tartozik a világon.

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 26: Marton Fucsovics of Hungary returns a shot during his men's singles first round match against Nikoloz Basilashvili of Georgia during day one of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 26, 2019 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Tovább tart Fucsovics Márton rossz sorozata a US Openen

Maratoni küzdelemben dőlt el a továbbjutás sorsa.

"Végig egy nagyon jó mérkőzés volt, az 5. szettben, 3:1-nél volt egy bréklabdám, onnantól Baszilasvili nagyon stabilan, összeszedetten kezdett játszani. Amikor 3:2-nél szerváltam, éreztem egy kis görcsöt a lábamban, nem tudtam úgy felmenni a szervánál, ennyin ment el. Igaz, addig sem szerváltam túl jól, mert végig volt rajtam egy kis nyomás, Baszilasvili az egyik legjobb ritörnöző a mezőnyben. Kiadtam magamból mindent, csalódott vagyok, hogy a vége ez lett" - írta.

Fucsovics hisz abban, hogy következő egy, két, három évben megfordulnak ezek a meccsek.

Még legalább 8-9 évig szeretnék a top 100-ban, a top 50-ben teniszezni. Itt vagyok a legjobbak között és már most is szorongatom a topjátékosokat, van esélyem ellenük. Tanulságos volt az idei Grand Slam-szezon, kétszer is az edzőm nélkül versenyeztem. Jövőre ez nem fordulhat elő. Olyan edzővel szeretnék dolgozni, aki minden versenyre el tud jönni velem. Ez fontos.

Hozzátette, még nem tudja, hogy a párosban elindul-e, de szeretné minél előbb elkezdeni a felkészülést a szeptemberi Davis-kupa mérkőzésre.

A US Openen egyesben így már csak Babos Tímea érdekelt a magyarok közül, ő a 28. helyen kiemelt spanyol Carla Suárez Navarro ellen kezd magyar idő szerint kedd este.

Kiemelt fotó: Clive Brunskill/Getty Images/AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!