Közben azt is kijelölték, ki fogja helyettesíteni a miniszterelnököt az ukrajnai helyzettel kapcsolatos következő konferencián.


Lassan, de lépésről lépésre tovább javul Robert Fico szlovák kormányfő egészségi állapota, miután május közepén egy merénylő életveszélyesen megsebesítette – jelentette be a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya kedden az MTI-nek is eljuttatott közleményében.

– írták a rövid közleményben a besztercebányai Roosevelt kórház által adott információkra hivatkozva. Robert Fico egészségi állapotáról további részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián. A rendezvényen az eredeti tervek szerint Szlovákiát Fico képviselte volna, aki korábban határozottan leszögezte: bármit kérjenek is tőlük, az biztos, hogy egyetlen szlovák katona sem fogja átlépni a szlovák-ukrán határt. A pozsonyi külügyi tárca korábbi közlésében rámutatott: aktívan részt vesznek a konferencián, és a békés megoldás mellett állnak majd ki.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!