A vétkes autó, miután észlelték, mi történik, megállt egy rövid idő múlva, de aztán egyszerűen továbbhajtott, súlyos sérülésekkel a kisbuszon. A következő két autó már nem tudott segíteni.


Mi is megírtuk, hogy vasárnap késő este halálra gázoltak az M0-s körgyűrűn egy 92 éves román férfit. Akkor még úgy lehetett tudni, senki nem állt meg, és több tucat autó is végighajthatott a holttesten.

Nem igaz, hogy nem állt meg egyetlen autó sem – mondta a Telexnek Balogh Csilla Tünde ügyvéd, aki az áldozat családját képviseli.

A gázoló autó mögött közlekedő második és harmadik autó is megállt ugyanis, de ők már nem tudtak segíteni a férfin.

Az ügyvéd pontosította a részleteket, az igaz, hogy a forgalom teljes leállításáig feltételezhetően több autó is áthaladt a testen, ezek számát azonban pontosan nem ismerjük, a korábbi hírek akár autóról is szóltak.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy maga a gázoló jármű is megállt egy rövid időre, a szürke Mercedes Vitóval közlekedő sofőr és két utasa ekkor realizálták, mit is csináltak.

Az ütközéstől látványosan összetört az autó, azonban anélkül mentek tovább, hogy mentőt, vagy bármilyen más hatóságot értesítettek volna, pedig a betört szélvédőn alig láttak ki.

Az összetört Vitót május 2-án reggel Diósdon találták meg, ott az elkövetők a rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek, és távoztak.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a 92 éves román férfi egy turistabusszal tartott éppen hazafelé Spanyolországból, ahol dédunokáit látogatta meg, és a baleset előtt megálltak az egyik pihenőben az M0-s autóúton. Az ügyvéd azt mondta, hogy a férfi azért akart átmenni az autópálya másik oldalára, mert az ő oldalukon lévő az étteremben nem volt másfél literes víz, csak félliteres. Ezért döntött úgy a férfi, hogy átmegy a túloldali benzinkútra.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!