A Városligetben több száz különleges lampion varázsolja el a látogatókat. Van köztük panda, elefánt, flamingó, tigris és mókus, sőt, egyiptomi szfinx is.

Színes és varázslatos látványosság a Városligetben, a Sárkány Éve Lampion Fesztivál, ahol a fény és árnyék fantáziájával várják a látogatókat.

Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a Sárkány évének csodálatosan színes, állatok szépségét megragadó, látványos világába 17 és 21 óra között - írják az ajánlóban.

2024 a Sárkány Éve – a kínai naptár szerint - így a fesztivál központi eleme szorosan kapcsolódik a kínai újévhez, annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hoz mindenkinek. Nemcsak a kínai kultúra szerelmeseit invitálja egy holdfényes sétára február 24-ig a Sárkány Éve Lampion Fesztivál, hanem a családokat és a látványos kikapcsolódást kedvelőit is.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál több száz látványos, szemet gyönyörködtetű művészi lampionját az alkotók hatalmas képekké, gyakran 5-8 méteres kompozíciókká rendezték össze. Többek között két hatalmas lampion sárkánnyal is találkozhatnak a látogatók.

Persze több más, a kínai kultúra motívumkincsét és formavilágát megjelenítő lampiont is meg lehet csodálni, köztük olyanokat is, amelyek az i.e. III. században uralkodott első kínai császár, Csin Si Huang-ti (Qin Shi Huangdi) sírhelyét őrző, 1974-ben felfedezett cseréphadsereg terrakotta katona figuráit jelenítik meg a lampionművészet eszközeivel.

Sokan talán meglepődnek, de a fesztiválon egy egyiptomi szfinxet ábrázoló, méretes lampion is látható, ami jól példázza, hogy a kínai lampionművészet mindenféle művészeti alkotást képes integrálni, stílustól, kultúrától és történelmi kortól függetlenül.

Minthogy a lampion fesztivál helyszíne az Állatkerthez tartozó Biodóm térsége, nem meglepő, hogy a lampionok között szép számmal akadnak állatokat és növényeket ábrázoló alkotások. Így a közönség többek között lampion óriáspandákat, elefántokat, jegesmedvét, tigriscsaládot, mókust, flamingót, pávát, teknőst és sok más „fénylényt” is megcsodálhat.

Bővebb információk ITT

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!