A Tanítanék egy újabb tüntetést jelentett be szombat délután ötre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épületéhez.

Mi is írtuk róla, hogy újabb tanárokat bosátottak el Budapesten, mert résztvettek a polgári engedetlenségben.

Az újabb kirúgások ellen tiltakozva estére demonstrációt hívtak össze a Belügyminisztérium elé. A Mérce beszámolója szerint a meghirdetés utáni rövid idő ellenére is több ezren gyűltek össze - tanárok, diákok, támogatók -, hogy tiltakozzanak.

Itt is felhangzott a „szabad ország, szabad oktatás!” jelszó és a „Rendőr minket nem tanít!” (utalva a minisztériumra).

A Tanítanék pedig egy újabb tüntetést jelentett be szombat délután ötre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épületéhez:

"November 30-án azonnali hatállyal kirúgtak újabb nyolc tanárt, akik részt vettek a tiltakozásokban. Felháborító, hogy miközben több ezer pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből, megint tanárokat bocsátanak el.

A tankerületi vezetőknek számot kell adniuk: miért nem akadályozták meg, hogy Pintér Sándor véghezvigye a megtorlásokat, és kirúgassa a tanárokat?

A Tanárok a Tanárokért csoporttal, a Pedagógus Egységgel és a Tanítanék Mozgalommal tüntetést szervezünk szombatra. Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit! Találkozunk szombaton 17:00-kor a Klebelsberg Központ előtt a Bajcsy-Zsilinszky úton! Elég a megtorlásból!"

- írták felhívásukban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!