A kerékpárosklub szervezésében a bringások a tervezett örömtekerés helyett a rendőrpalotához kerekeztek. Érdemi változásokat akarnak a budapesti közlekedésbiztonság szemléletében.

Július 10-ére a Magyar Kerékpárosklub örömtekerést tervezett, hogy ezzel ünnepeljék meg a Váci úti védett bringasáv átadását. Ezt a tervet azonban keresztülhúzta a július 1-jei tragikus baleset, amikor a megengedett sebesség kétszeresével száguldó Mercedes elütött egy, a járdán közlekedő biciklist, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az óbudai Serfőző utcában végül többszáz biciklis gyűlt össze, akik később az Árpád hídon megemlékeztek a tragikus módon elhunyt kerékpárosról is, majd a Teve utcai rendőrpalotához tekertek. A civilek azt szeretnék elérni, hogy több figyelem forduljon a közlekedési balesetekre, és a rendőrség a főváros vezetésével együtt hatékonyabb módszereket dolgozzon ki a megelőzésre.

Az eseményen Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke elmondta:

Szerinte véget kellene vetni annak a szemléletnek, hogy a halálos gázolás áldozatait „járulékos veszteségnek” kezelik.

Ezután a biciklisek átadták követeléseiket a Teve utcai rendőrpalota egyik illetékesének. Korábban a Magyar Autóklub jelezte, hogy azokkal ők is egyetértenek.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!