Az ütközés olyan nagy volt, hogy a parkoló busz csukló mögötti része a Szentmihályi út külső sávjába sodródott, a másik busz vezetőfülkéje mellett pedig felrobbant a porral oltó készülék.

Hétfőn kora délután két csuklósbusz ütközött az újpalotai buszvégállomáson, szerencsére utasok egyik busz fedélzetén sem voltak - számolt be róla a BalesetInfo.

A 8E jelzésű busz a végállomáson letette az utasokat, majd az idősebb buszsofőr ki akart állni a műszaki tárolóhelyre, ehhez azonban körbe kellett jönnie a buszállomás Szentmihályi út felőli oldalára.

Az ütközés olyan nagy volt, hogy a parkoló busz csukló mögötti része felugratott a parkoló melletti füves területre, majd onnét a Szentmihályi út Rákosszentmihály felé vezető külső sávjába sodródott, a másik busz vezetőfülkéje mellett pedig felrobbant a porral oltó készülék.

A balesetet okozó sofőr a szétrepülő üvegszilánkok miatt a kezén sérült meg könnyebben. A csúnyán összetört Mercedes Conecto busz motorja beindult a baleset után, ezért megpróbáltak vele letolatni a parkoló buszról, a fék azonban befogott, így végül csak kamionmentővel tudták a két buszt széthúzni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!