A rendezvény megnyitóján számos színész és filmes szakember volt jelen. A következő napokban igazi klasszikusokat lehet újranézni nagyvásznon.


Szeptember 12-től filmes időutazásra hív a felújított mozgóképek legnagyobb hazai fesztiválja, a Budapesti Klasszikus Film Maraton, amelynek keretében olyan sztárok láthatók újra a fővárosi mozikban, mint Latabár Kálmán, Monica Belucci, Törőcsik Mari, Johnny Depp, Garas Dezső, Tolnay Klári, Grace Kelly, vagy John Travolta. Ismét nagyvásznon nézhető többek közt a Trainspotting, a Grease, a Maléne, a Fogjunk tolvajt!, a Dühöngő bika, és visszatérnek a mozitermekbe Hollywood legnagyobb magyar alkotói is – írja a Nemzeti Filmintézet.

A Filmintézet szervezésében

A több, mint 100 restaurált klasszikust bemutató fesztiválon a Jézus Krisztus Szupersztárt, az Ed Woodot, a Régi idők fociját és a Grease-t ingyenesen látható óriásvásznon a Bazilika előtt, a fesztivál további vetítéseire pedig kedvezményes 500 forintos áron válthatók jegyek a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben. A Fim Maraton helyszínek listája idén a Budapest Music Centerrel bővült, ahol a némafilmek vetítését a legnagyobb kortárs magyar jazz zenészek előadása kíséri.

A Budapesti Klasszikus Film Maratont a Koltai Lajos által fényképezett Maléna című film nyitotta meg kedden este az Uránia Nemzeti Filmszínházban a magyar kulturális élet színe-java részvételével.

Kollégánk, Nagy Boglárka képei a megnyitóról:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!