Az ország vezetői képtelenek a tanulásra, „Maruzsa Zoltán bukott diák és bukott ember” – mondta az egyik felszólaló.

Mi is beszámoltunk róla, hogy miközben a Parlamentben zajlik a státusztörvény vitája, a Kossuth téren megint tüntést szerveztek a pedagógusok mellett.

A téren Törley Katalin és Pilz Olivér nyitotta meg a demonstrációt. Törley szerint az ország vezetői képtelenek a tanulásra. „Maruzsa Zoltán bukott diák és bukott ember” - tette hozzá. Pilz pedig emlékeztetett rá, hogy a kormánypártiak között is többen vannak pedagógus végezettségűek. A tanár nem rabszolga! – üzente Törley Pintér Sándor belügyminiszternek.

Horváth Viktória - aki dühös szülőnek nevezte magát - arról beszélt, hogy a roma gyerekek csak vegetálnak az általános iskolában, konténerekben tanulnak.

Sas Bíborka egy 16 éves diáklány pedig elmondta, hogy azért akarnák lemondatni a gyülekezési jogáról, mert egy korábbi tüntetésen eldobott egy műanyag palackot.

Nagy Erzsébet és Szűcs Tamás, a PDSZ választmányi tagjai is felszólaltak. Szerintük a státusztörvényről nem egyeztettek, az “életpálya” hazugság, és csak fenyegetések vannak. Szűcs közölte, hogy beadta a rendkívüli felmondását, mert nem bízik már a kormányban.

Fotók az eseményről:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!