A henger alakú azonosítatlan repülő tárgyat először a 12 kilométer magasan repülő amerikai és kanadai légtérvédelmi erők észlelték.


A kanadai védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott

miután az Észak-Amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) repülőgépeket küldött megfigyelésére.

A most nyilvánosságra hozott, elmosódott fotó egy kinyomtatott e-mail fénymásolatának tűnik, és az azonosítatlan tárgy még a levegőben volt, néhány nappal a lelövés előtt. Az objektum kisebb volt annál a kínai kémballonként azonosított légi eszköznél, amelyet 2023. február 4-én Dél-Karolina partjainál semmisítettek meg.

Az eset nagy visszhangot keltett, de Joe Biden amerikai elnök egyértelműen közölte, hogy az alaszkai objektumnak semmi köze a dél-karolinai ballonincidenshez. Hasonlóan nyilatkozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is, aki hangsúlyozta, hogy Kanada és az Egyesült Államok továbbra is közösen védik Észak-Amerika légterét és a polgárok biztonságát.

Bár a képet eredetileg feloldották a titkosítás alól, a kanadai fegyveres erők közügyekért felelős helyettes minisztere megkérdőjelezte, hogy érdemes-e nyilvánosságra hozni. Egy belső e-mailben azt írta, hogy a kép közzététele "további kérdéseket és zavart kelthet", függetlenül attól, milyen magyarázattal látják el. Ennek ellenére a fotó végül a közösségi médiában is elérhetővé vált, és számos találgatást indított el az UFO-jelenségek kapcsán.

Forrás: Index


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!