A Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapata rögtön a főtáblán kezdheti meg szereplését a Bajnokok Ligája 2019/20-as idényében. Az európai szövetség azért döntött így, mert a Steaua Bukarest visszalépett, amivel felszabadult egy szabadkártya. Több csapat is pályázott rá, végül az elmúlt évek teljesítménye alapján a magyar csapat lett a kedvezményezett.


Mindez azt jelenti, hogy a címvédő Ferencváros mellett a 2017-es győztes Szolnoknak sem kell selejtezőt játszania.

A főtáblán akár három magyar csapat is szerepelhet majd, ha a bajnoki ezüstérmes OSC is állja a sarat. A kvalifikáció második körében egy négycsapatos torna első két helyének egyikén kell végeznie ehhez, majd a harmadik fordulóban egy oda-visszavágós párharcban (szeptember 21. és 25.) nyernie.

Az Eurokupában két magyar klub is érdekelt lesz a selejtező első fordulójában: az Eger rendezőként a szerb VK Radnicki, a horvát Solaris Sibenik és az orosz Sturm 2002 Ruza csapatával találkozik, míg a Miskolc Máltán a házigazda Valletta, az olasz Posillipo Napoli és a francia Noisy Le Sec együttesével küzd majd az első két továbbjutó hely valamelyikéért.

Kiemelt kép: www.vizilabda-szolnok.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!