Új főszerkesztője van az Indexnek december 11-től - közölte a lap. A leköszönő Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztőként folytatja a munkát, a főszerkesztői pozíciót pedig Dull Szabolcs veszi át.

A lap közleménye szerint Dull Szabolcs 2014 óta dolgozik az Indexben. A politikarovat munkatársaként kezdett szerkesztő-újságíróként, elsősorban pártokról és politikai történesekről írt. 2019-ben az európai parlamenti választások után a sportrovat vezetőjeként folytatta, most pedig főszerkesztőnek nevezte ki Pusztay András vezérigazgató és Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az új főszerkesztő azt tervezi, hogy az eddigi hagyományok szellemében vezeti tovább az újságot, és megtisztelőnek, egyben nagy kihívásnak tartja, hogy megkapta ezt a pozíciót.

Az új főszerkesztővel továbbra is biztosítható lesz az Index függetlensége, az újság megőrzi majd a társadalomban betöltött fontos szerepét és piacvezető pozícióját, mondta a kinevezésről Bodolai László elnök.

hirdetés

A leköszönő főszerkesztő, Tóth-Szenesi Attila 2017 júniusa óta állt a piacvezető online hírportál élén. Mint mondta, ez az időszak élete nagy kalandja volt, de "főszerkesztőként mindig volt bennem egy hiányérzet, egy mind erőteljesebb belső konfliktus: nem tudok eleget foglalkozni azzal, ami lassan húsz éve az életem egyik legfontosabb része, az újsággal."