A silverstone-i versenypálya vezetése pénteken megállapodott a Forma-1 képviselőivel, így biztosnak tűnik, hogy két brit futamot rendeznek az idén a sorozatban - írja a Motosport.com.

Ez a magyar versenyt annyiban érinti, hogy a második Brit Nagydíj időpontja az az augusztus 2-i dátum lesz, amikor a hungaroringi futamot rendezték volna.

Az azonban biztos, hogy lesz hazánkban futam, és az is, hogy valamikor augusztusban - jó eséllyel 9-ére tolódik.

Ahogy az is látható már, hogy szeptemberig "zárt kapus" versenyeket rendeznek majd a szigorú európai járványügyi előírások miatt. Ráadásul az Egyesült Királyságban még a kormánynak is rá kell bólintani a tervre, aminek igazodnia kell Boris Johnson azon javaslatához, hogy az országba látogató külföldiek 14 napos karanténba vonuljanak.

Az idei Forma-1-es szezon (ami "normál" esetben már a hatodik futamánál tartana) valószínűleg július 5-én a nézők nélküli Osztrák Nagydíjjal startolhat - majd egy hét múlva egy második ottani versennyel folytatódhat.

hirdetés

A 2020-as kiírásból egyelőre hivatalosan törölték az Ausztrál, a Francia és a Monacoi Nagydíjat - ez utóbbi helyszínen 66 év után először marad el verseny. Ám az új, tervezett kiírásban nem szerepel a kanadai, a szingapúri és a holland futam sem - ez pedig 35 év óta először került volna megrendezésre. A jelenlegi tervek szerint a naptárban maradhat (szigorúan zárt kapuk mögött) a legendás belga helyszín, és a dupla futamokkal együtt júliustól decemberig összesen 19 futamot bonyolítanának le - kontinensenkénti bontásban.

A Hungaroringen egyébként nem csak F1-es versenyt rendeznek majd: októberben pótolhatják a gyorsasági kamion Európa-bajnokság áprilisra Magyarországra tervezett, és a koronavírus-járvány miatt elhalasztott futamát.


hirdetés