A válogatott többi tagja is nevetgél, és „Csókot, csókot!” kiáltással fogadják a botrányba került és azóta felfüggesztett elnököt.


Nemrég ért véget Spanyolország győzelmével a női labdarúgó-világbajnokság, de az eredmény mellett legalább annyit beszéltek egy botrányos csókról is. A Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke ugyanis a díjátadón szájon csókolta az egyik játékost, amit szinte mindenki egyöntetűen zaklatásnak vett. Maga Jenni Hermoso is azt nyilatkozta, hogy kényelmetlenül érezte magát Luis Rubiales csókja miatt. A botrány addig dagadt, hogy már 81 nemzeti játékos jelentett be, hogy nem lép pályára a válogatott színeiben, amíg Rubiales a posztján marad.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) és a spanyol ügyészég is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a történtek szexuális zaklatásnak számítanak-e. Rubialest egyelőre felfüggesztették pozíciójából, ám egy most előkerült videó fordulatot hozhat az ügyében.

Az El Español című lap birtokába jutott videó más megvilágításba helyezi a történteket.

A focista pezsgősüveggel a kezében szórakozik azon, ahogy az esetét összehasonlítják egy 2010-es helyzettel, amikor a válogatott kapusa, a legendás Iker Casillas csókolta meg élő adásban az őt kérdező riporternőt. Igaz, a dolgot árnyalja, hogy a kérdező akkor a kapus párja volt.

Ezután felszáll a buszra Rubiales is, akit a most tiltakozó női focisták „Beso, beso!”, azaz „Csókot, csókot!” kiáltással fogadnak. A szövetség felfüggesztett elnöke a felvétel védekezésképpen elküldte a FIFÁ-nak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!