A Forbes.hu több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a Mészáros Csoporthoz tartozó tőzsdei befektetőcég, az Opus Global Nyrt. tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Tigáz teljes részvénycsomagját.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus már tavaly nyáron bevásárolta magát a cégbe, közel 50 százalékos tulajdonrészt szerezve. A lap úgy tudja, most az van terítéken, hogy az Opus a MET maradék részesedését is megszerezné.

A MET Csoport a Forbes.hu kérdésére tömören csak annyit válaszolt, piaci híreszteléseket nem kommentálnak. Az Opus válaszában kiemelte, hogy folyamatosan vizsgálják az újabb felvásárlási lehetőségeket, a lap értesülését ugyanakkor nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Ahogy azt a Forbes is megjegyzi:

a Tigáz Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, 33 760 kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet, Magyarország területének közel felét látja el földgázzal.

hirdetés

2017-ben az olasz ENI adta el a céget a svájci központú, de magyar többségi tulajdonban lévő MET energetikai csoportnak, majd szűk két év múlva az üzletrész fele a Mészáros Csoporthoz került, sőt, a felek stratégiai megállapodást is kötöttek.


hirdetés