Új widget kerül a Windows 10 tálcájára, ami jó ideje a leglátványosabb friss funkció az operációs rendszer kezelőfelületén. Az új dobozban a legfontosabb híreket és az időjárásra vonatkozó információkat, részpiaci mutatókat láthatják majd a felhasználók, melyek forrása a Microsoft News hálózata lesz. A több ezer híroldalból válogató gépi tanulásos algoritmus a redmondi cég saját fejlesztése, ami idővel még személyre szabottabb, a felhasználó ízléséhez igazodó tartalmak közül fog tudni válogatni. A jó hír, hogy reklámok nem kapnak rajta helyet, és kikapcsolható, ha valaki haszontalannak ítélné. Persze a megnyitott linkek a Microsoft Edge-ben nyílnak meg, így a widget működésének feltétele lesz a böngésző telepítése.


Az újítást egyelőre a rendszer bétatesztelői láthatják, várhatóan valamikor idén válik elérhetővé minden Windows 10 felhasználó számára.

Say hello to the new Windows 10 taskbar. This is Microsoft's first big change to the taskbar for a few years. It's a weather and news widget that will be available in Windows 10 soon. Full details here: https://t.co/9mHFmGhJY0 pic.twitter.com/klGfKm4Yvf

- Tom Warren (@tomwarren) January 6, 2021


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!