A főpolgármester nyilvánosságra hozta a Budapesti Lakógyűlés utolsó két kérdését. A másik két kérdés a fővárost sújtó kormányzati elvonásokról szól majd.


Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentett be kettőt a Budapesti Lakógyűlés kérdései közül. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a kedden már utalt rá, hogy az autómentes Lánchídról fog szólni az online szavazás egyik kérdése.

"Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa" - mondta a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt azonban elárulta, hogy ő maga az autómentes Lánchíd tervét támogatja, mert ezáltal sokkal több ember tud majd sokkal gyorsabban áthaladni a hídon.

- mondta a jövőbeli tervekről.

Korábban már kiderült, hogy a Budapesti Lakógyűlés első kérdése a fővárost ért kormányzati elvonásokról, a második pedig a közösségi közlekedés működtetéséről szól majd. A szavazáshoz szükséges azonosítót levélben fogják megkapni a budapestiek a következő napokban, június 11-e a szavazási határidő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!