A hét közepén jöhet némi változás, viharos széllel, jéggel törhet be a hidegfront.


A következő napokban is folytatódik a kora nyárias idő, de a napsütés mellett minden nap kialakulhatnak záporok, zivatarok - írja az Időkép.

Megérkezett a várva várt jó idő, hétvégén helyenként már a 30 fokot is megközelítette a hőmérséklet. A nyárias idő a következő napokban is kitart, délutánonként többfelé meghaladjuk majd a 25 fokot, a legmelegebb tájakon továbbra is lehet 28-29 fok.

A napsütés azonban nem lesz zavartalan, a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek, illetve kedden a nap második felében északnyugat felől is érkezhetnek vastagabb felhők. Több-kevesebb zápor, zivatar szinte minden nap kialakulhat a hét első felében.

Hétfőn a napos idő mellett elszórtan, legnagyobb eséllyel a déli-délnyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Hajnalban 7-14, délután 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is marad a napos-gomolyfelhős idő, de délután északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet is. A késő délutáni, esti órákban északnyugaton már újra kialakulhatnak záporok, zivatarok. Mérsékelt, északnyugaton élénk lesz a déli szél. Napközben 24-28 fok várható.

Szerdán egy hidegfront hatására országszerte többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső kísérheti, melyek környezetében erős, akár viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22-28 fok között alakulhat.

Csütörtökön is folytatódik a záporos, zivataros időjárás. Az északnyugati szél megélénkül, délután 22-27 fok valószínű.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!