A fővárosnak így is rengeteg pénzt kell a létesítmény őrzésére és fűtésére költeni. A befejezéshez viszont már egyáltalán nincs forrás.


Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettes pénteken arról beszélt az Inforádióban, hogy nincsenek érdemi tárgyalások a főváros és a kormány között a Biodómról.

– mondta a főpolgármester-helyettes.

Szerinte Budapestnek épp elég kiadást jelent a létesítmény őrzése és fűtése. Igaz, utóbbit egész jól megoldották, míg korábban a közeli fürdő melegvízét használták távfűtéses rásegítéssel, mostanra elég a gyógyforrás termálja. Ennek ellenére így is több százmillió forintot kellett ráköltenie az önkormányzatnak.

A továbbfejlesztésre viszont egyáltalán nincs már forrás. A fűtést pedig azért nem kapcsolhatják le, mert annak hiánya esetén "összeeshet" a félkész létesítmény teteje.

Azt ugyanis olyan technológiával építették meg, amelyhez egy megadott, viszonylag állandó belső hőmérséklet szükséges. Ennek híján ugyanis a szerkezet tetején lévő légbuborékok – a kintről is látható fehér háromszögek – előbb-utóbb megadják magukat az időjárás viszontagságainak – fejtette ki korábban a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Bősz Anett az Inforádiónak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!