A brit édesapát sokkolta, amikor kiderült a diagnózis. Hiába műtötték meg, várhatóan nem fog teljesen meggyógyulni.


Egy kellemetlen, de nem túl komoly egészségügyi problémával fordult orvosához egy brit férfi, aki aztán lesújtó hírt kapott - számolt be róla az Express.

Kevin Pembertonnak egy ideje folyamatosan be volt dugulva az orra, és az arcüregei is elzáródtak. Ekkor még nem gondolta, hogy nagy a baj, de azért elment a háziorvosához.

A 41 éves férfit nem sokkal később megműtötték, egy ötórás operációval eltávolították a daganatot. Sajnos azonban ezután kiderült, hogy az apa hármas stádiumú anaplasztikus asztrocitómában szenved, amely gyógyíthatatlan. Ez egy rosszindulatú daganat, amely során a rák az agy más részeire is átterjedhet.

- emlékezett vissza a férfi.

Mindez 2019 tavaszán történt. Pemberton egy hónappal a sokkoló diagnózis után megkezdte hathetes sugárterápiáját, majd kemoterápiát kapott 2020 júniusáig. A következő hónapban már visszatérhetett a munkába, azóta pedig félévente jár kontrollra, hogy megnézzék, visszanőtt-e a daganat. Elmondása szerint az, hogy dolgozhat, segít neki abban, hogy aktív maradjon, és elterelje a figyelmét a betegségéről.

Feleségével és két lányával együtt már több majdnem 10 ezer fontot (4,3 millió forint) gyűjtött az agydaganat kutatására.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!